Naleśniki z pieczarkami i żółtym

serem to smaczna przekąska.

Jestem zwolenniczką dań szybkich w
przygotowaniu i sycących i takie właśnie są te naleśniki.
Farsz można zamrozić, dzięki temu przy następnym
przygotowywaniu tej potrawy, pójdzie jeszcze szybciej ;)Naleśniki
należy przygotować wg ulubionego przepisu,

Składniki na
moje ciasto:

– 1 szklanka mąki
– 1 szklanka mleka
– 2
jajka
– 3 łyżki oleju
– odrobina soli

Ciasto mieszam w blenderze:

Farsz:

– pieczarki (ilość – wg
uznania, jednak proporcjonalnie do ilości sera)
– ser żółty
(u mnie – „morski”)

Pieczarki i ser ścieram na
tarce o grubych oczkach.

W każdy naleśnik zawijam farsz i
ponownie odsmażam naleśniki na patelni.Podawać polane
ketchupem.

 

Smacznego !

Mogą Ci się również spodobać

Zostaw odpowiedź