Najpierw kupiłam go w pracy, u „Pana Kanapki”, ale później dzięki Koleżance, która lubi eksperymentować w kuchni, olśniło mnie, że przecież to jest tak proste, że można zrobić samemu w domu i brać „na wynos”, zwłaszcza, gdy do transportowania tej przekąski/”deseru” idealnie nadają się kubki, kupione niedawno w Pepco.

Składniki, których potrzebowałam:
- truskawki – u mnie mrożone
- jogurt naturalny
- mleczko albo wiórki kokosowe
- nasiona chia
- ulubione owoce, świeże albo z puszki

Najpierw rozmroziłam i zmiksowałam blenderem truskawki:


Następnie w osobnej szklance przygotowałam mieszankę jogurtu naturalnego z nasionami chia i mleczkiem kokosowym (ewentualnie z wiórkami):


Przygotowałam owoce i zamknęłam je pojemniku w osobnej przegródce/pokrywce:




Przełożyłam jogurt ze szklanki do pojemnika i zakręciłam przykryciem:

Smacznego!
