W przepisie są także jajka, pestki słonecznika i sos z fety, majonezu i jogurtu naturalnego. Ta sałatka występuję też czasem z tuńczykiem w roli głównej zamiast kurczaka, ale mnie do tej mieszanki drób bardziej pasuje.

Potrzebne składniki:

– puszka kukurydzy
– pierś kurczaka
– 100 g makaronu ryżowego (nitki)
– 50 g pestek słonecznika
– 4 jaja
– 200 g fety
– mały jogurt naturalny
– 3-4 łyżki majonezu
– pieprz – wedle uznania

Kukurydzę odsączyć, pierś kurczaka ugotować.
Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, pokroić go na
kilkucentymetrowe kawałeczki (ja to robię po ugotowaniu go).
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Fetę
rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym. Dodać
pieprz. Wszystkie składniki wymieszać.

 

Mogą Ci się również spodobać

Zostaw odpowiedź