To lato zdecydowanie należało do smaków kuchni włoskiej.


Sałatkę Caprese mogłam jeść praktycznie non stop. Nagle naszło mnie na pewne połączenie smaków. Miałam chęć na naleśniki, ale nie na biały ser, więc wypełniłam je farszem z pomidorów, mozzarelli i sosu włoskiego. Wyszło ciekawe w smaku danie, ale ciasto naleśnikowe, które przygotowałam jak w tym przepisie, było zbyt słodkie. Następnym razem muszę przygotować bardziej słone.

Wykonanie:
– naleśniki przygotowane wg własnego, ulubionego przepisu
– farsz: drobno pokrojone pomidory, ser mozzarella i ewentualnie sos włoski.
– następnie wypełnione naleśniki należy odsmażyć, aż ser się rozpuścił.

Podczas ich przygotowywania w kuchni unosił się zapach jak – we włoskiej pizzerii 😉
Smacznego!

 

Mogą Ci się również spodobać

Zostaw odpowiedź